Польща подала в суд на АвтоЗАЗ

Уряд Польщі звинувачує Запорізький автомобілебудівний завод в невиконанні взятих на себе зобов’язань. Ще в 2005 році українська компанія викупила 19,9% акцій автовиробника FSO, що автоматично зробило її мажоритарним акціонером польської фірми. На той момент, сума угоди склала 100 злотих (або близько 23 євро). Таку низьку ціну українська компанія отримала взамін на гарантії діяльності фабрики, збереження робочих місце і розвиток модельної лінійки FSO. Пр. оце повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на AUTO.RIA.com.

Якийсь час польський автозавод почав вибиратися з кризи. Основним його продуктом був Daewoo Lanos, який в ті роки активно розкуповували в Україні. В середині 2006 року на варшавському підприємстві налагодили ліцензійну збірку Chevrolet Aveo (T250), але через 5 років концерн GM відмовився від продовження ліцензії, що сильно вдарило по фінансовій стабільності заводу. У березні 2011 року стало відомо, що FSO звільнило близько 1800 своїх співробітників, а землі заводу виставлені на продаж. Ще через кілька місяців були знесені моторні та ливарні цехи, а тестовий трек для випробування нових автомобілів продали іншому власнику.

За інформацією видання Dziennik.pl, на даний момент Міністерство розвитку Польщі, що продало 12 років тому акції АвтоЗАЗу, подало позов до суду. Поляки звинувачують українське підприємство в недотриманні узятих на себе зобов’язань. В якості компенсації уряд Польщі вимагає близько 2 мільярдів гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти