Українські дороги обладнають тунелями для диких тварин

Україна потрапила до переліку країн, де будуть впроваджувати пілотний проект «Всесвітнього фонду природи». Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на AUTO.RIA.com.

«Всесвітній фонд природи» вибрав Україну в якості майданчика, де будуть здійснювати пілотні проекти по захисту диких тварин. Однією з ініціатив, яку збираються впровадити найближчим часом, стане будівництво доріг зі спеціальними переходами для лісових мешканців. Так, на трасах деяких міст з’являться тунелі і мости, що дозволяють тваринам не вибігати на проїжджу частину.

Спочатку нововведення з’являться в Карпатському регіоні (Ужгород), де в облаштуванні дорожньої інфраструктури візьмуть участь представники природоохоронної галузі. Крім України, такий проект почнуть впроваджувати в Угорщині, Словаччині, Румунії і Чехії. Розробкою і фінансуванням «доріг для тварин» займуться фонди Євросоюзу і проекту Interreg – Дунайської транснаціональної програми, спрямована на захист довкілля. Також до реалізації проекту вже приступили екологи і фахівці групи Transgreen.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти