Маск: Tesla буде продавати компоненти та ПЗ конкурентам

Глава Tesla Ілон Маск заявив, що компанія відкрита для ліцензування програмного забезпечення та постачання силових агрегатів і акумуляторів стороннім виробникам. Таким чином, конкуренти зможуть легально купувати компоненти і софт Тесли.

«Tesla відкрита для ліцензування програмного забезпечення і постачання силових агрегатів і акумуляторів. Ми просто намагаємося прискорити стійку енергетику, а не придушувати конкурентів», – написав Маск в Twitter.

Поки деталі не розкриваються, але Маск вже підтвердив, що ця пропозиція буде поширюватися в тому числі і на систему допомоги водієві Autopilot.

Це не перший випадок, коли Тесла висловлює зацікавленість в ліцензуванні свого програмного і апаратного забезпечення для інших компаній. Ще в 2014 році компанія оголосила, що вся її інтелектуальна власність буде у вільному доступі. «Tesla не стане порушувати патентні позови проти тих, хто сумлінно хоче використовувати нашу технологію», – заявляли представники Тесли.

Проте це не завадило їй подати в суд на Rivian Automotive, звинувативши їх в підкупі своїх співробітників і крадіжці комерційної таємниці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти