Седан Nissan Maxima буде замінений електромобілем у 2022 році

Nissan Maxima є важливою моделлю для компанії на американському ринку. І хоча попит на такі автомобілі падає навіть у старій добрій Америці, в 2019 році було продано 209183 машини, що дозволило марці увійти до двадцятки бестселерів. Але жити їй залишилося недовго: вже у 2022-му її замінять абсолютно новою моделлю.

Доля Nissan Maxima вирішена двома тенденціями: скороченням ринку седанів і зростанням попиту на електромобілі. В результаті вже через два роки Maxima буде замінена новою «електричкою». Про це в інтерв’ю Automotive News розповів головний операційний директор Nissan Ашвані Гупта (Ashwani Gupta).

Очікується, що наступник цієї моделі буде виконаний в стилі торішнього концепту IMs. У це неважко повірити, оскільки він витриманий в тому ж стилі, що і новий електричний кросовер Ariya, який вже став серійним.

Нагадаємо, відповідно до задуму Nissan, IMs приводиться в рух двома електромоторами, сумарна потужність яких становить 483 к.с. Батарея на 115 кВт*год дозволяє проїжджати на одній зарядці 610 кілометрів.

Також представник японської компанії розповів про долю інших моделей. Бюджетний седан Versa може не вижити: він оновиться у 2022-му, але поточне покоління стане останнім. Altima тільки недавно пережила редизайн, наступний рестайлінг намічений на 2022 рік. Спорткупе 370Z нарешті знайде спадкоємця у 2022-му, але у нього буде інше ім’я. Очікується, що він отримає 3,0-літровий бітурбо-V6. Новий GT-R вийде в 2023-му. Рестайлінг Leaf планується в 2023 році. Оновлення кросовера Murano намічене на 2022-й, а свіжий Pathfinder з’явиться в 2021-му.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти