Кількість зарядних станцій для електромобілів в світі перевалила за мільйон

Сегмент електрокарів непомітно досяг одного з ювілейних показників, оскільки кількість громадських зарядних пристроїв у всьому світі перевищує позначку в 1 мільйон.

За інформацією BloombergNEF, поріг був подоланий десь в травні — кількість станцій зарядок подвоїлася всього за 3 роки. Велика частина нової інфраструктури побудована в Китаї і Європі. Північна Америка з набагато менш стійкими державними субсидіями і підтримкою відстає в гонці за розвитком інфраструктури, хоча є деяка надія, що план стимулювання пандемії стане каталізатором нової хвилі будівництва.

Парад нових пікапів на батарейках від Ford, Rivian і Tesla також може прискорити темпи установки зарядних пристроїв в США, коли ці моделі почнуть сходити з конвеєрів в наступному році. І GM нарешті вирішила інвестувати в зарядні станції через 24 роки після створення свого першого електромобіля.

Китай залишається найагресивнішою країною в розвитку інфраструктури електромобілів, на його частку припадає більш ніж половина світових запасів. Інфраструктура електромобілів стрімко розвивається – в Європі з інвестицій в мережі лідирує Франція. Європейський Союз недавно оголосив про мету створення 1 мільйона громадських зарядних пристроїв до 2025 року.

BloombergNEF очікує, що кожен десятий автомобіль, куплений в 2025 році, буде працювати від акумулятора, а до 2040 року світові буде потрібно близько 12 мільйонів громадських точок зарядки і майже 400 мільярдів доларів буде витрачено на інфраструктуру.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти