В Україні скуповують «вживані» електромобілі

За перші 10 місяців 2017 року в Україні було реалізовано 2 225 електромобілів, передає automotoclub.info.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, зріс на 227%.

У структурі первинного ринку електрокарів найбільшу частку займають машини, що були в експлуатації, – 86%. Роком раніше їх частка становила 42%.

Найчастіше електромобілі купували мешканці Києва. З січня по жовтень 528 електромобілів отримали київські номери. На другому місці Харківська область.

Пропискою в цій області обзавелися 406 «зелених» авто. Замикає трійку лідерів за кількістю зареєстрованих цього року екомобілів Одеська область. Одесити придбали 405 машин на електротязі.

Найпопулярнішим автомобілем у українців залишається Nissan Leaf, за нього своїми гаманцями проголосували 1855 автомобілістів. Щоправда, переважна більшість придбаних Ліфів була ввезена до України вже з солідним пробігом. Наступною за популярністю моделлю стала BMW i3 – 79 шт. На третьому місці Tesla Model S – 56 шт. Також до ТОП-5 увійшли: Ford Focus – 54 шт. і Fiat 500 – 30 шт.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України розробляє проект створення мережі швидкісних зарядних станцій для електромобілів. Вже пройшли обговорення на міжміністерському рівні і отримано попереднє схвалення низки центральних органів влади. В цілому по Україні налічується близько 400 пристроїв для зарядки електромобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти