ЗАЗ припинив виробництво популярної моделі: як відреагували в соцмережах

«Євробляхами» виробник намагається виправдати «нездатність продавати авто у власній країні», вважають у мережі.

30 листопада 2017 року Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) оголосив, що припиняє випускати знаменитий в Україні автомобіль Lanos. За словами глави корпорації «УкрАВТО» Таріела Васадзе, причиною стала висока конкуренція з виробниками з Європи або Азії і так звані «євробляхи», тобто полегшення ввезення нерозмитнених авто «конкурентів». На цю новину активно відреагували у соцмережі, передає 5 канал.

Так, журналіст і блогер Денис Казанський вважає, що «нездатність нормально управляти компанією Васадзе звалив на інших». Журналіст написав: «Ця модель давно застаріла, і продаж її падав рік від року. Виробництво Lanos «обвалилося ще до війни, тому що ніхто не хотів купувати цю модель по неадекватно завищеною ціною», – зазначив він.

Казанський нагадав, що продажі нових авто в Україні за 10 місяців цього року зросли на 25%. «Росли все, крім ЗАЗу. Причому узбецька компанія Ravon (колишній УЗ-Деу) збільшила продажі відразу на 1500% і не скаржиться на «євробляхи» і кризу, а ЗАЗ не здатний нормально продавати авто навіть у власній країні. Про експорт я навіть не кажу».

Багато хто сприйняв новину з іронією.

Довідка. ЗАЗ – найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію «УкрАВТО». Корпорація УкрАВТО є генеральним імпортером та офіційним дилером більше 20 автомобільних брендів, що володіє повним циклом власного виробництва. Корпорація є власником контрольного пакету акцій ЗАТ «ЗАЗ». У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх областях України.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти