Рада готує новий сюрприз для автомобілістів

Українським водіям доведеться витратитися через ініціативу народних депутатів. У Верховній Раді з’явився законопроект, який може повернути обов’язкові техогляди, передає znaj.ua.

Про це повідомлять прес-служба міністерства інфраструктури. Введення техогляду покликане привести норми українського законодавства до стандартів Євросоюзу.

У документі передбачена маса нововведень, які торкнуться кожного водія. Одне з них свідчить, що зупиняти автомобіль для перевірки документів зможе не тільки поліція, але і “Уповноважені посадові особи центрального органу виконавчої влади, що забезпечують реалізацію державної політики з питань безпеки на транспорті”.

Примітно, що вони зможуть перевіряти не тільки наявність свідоцтва про пройдений техогляд а й отримають право проводити “придорожній огляд авто”. Також згідно із законопроектом, самому огляду підлягають транспортні засоби “незалежно від країни реєстрації”. Під це правило будуть підпадати і авто на “єврономерах”.

Отримати талон техогляду можна буде у приватних компаній, які пройшли всі регламентовані перевірки, мають відповідне обладнання і персонал.

Проводити техогляд легкових авто, які не зайняті в комерційній діяльності буде необхідно раз на два роки. Нові авто необхідно відправляти на техогляд тільки через чотири роки після першої реєстрації.

Вводиться техогляд буде поетапно. З 1 липня 2018 року міжнародних пасажирських перевізників зобов’яжуть обладнати тахографами та обмежувачами швидкості свої транспортні засоби. З 1 січня 2019 ті ж зобов’язання торкнутися пасажирських перевезень всередині країни.

Для легкових автомобілів, в разі прийняття законопроекту, техогляд стане знову обов’язковий з 01 січня 2021 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти