Одна із найбільших країн повністю перейде на електромобілі

Індійські електромобілі – одні з найдешевших у світі

До 2030 року всі автомобілі, зроблені в Індії, будуть електричними. Уряд країни схвалив план переходу на виробництво електромобілів, – передає mmr.net.ua.

Проблеми з якістю повітря в Індії величезні. У 2014 році Всесвітня організація охорони здоров’я зробила висновок, що з 20 міст з найбруднішим повітрям 17 – це індійські мегаполіси. Зараз в Індії від захворювань, викликаних високим вмістом забруднювачів в атмосфері, вмирає щорічно 1,2 мільйона осіб. Індійські чиновники розраховують, що переведення вітчизняного автопрому на виробництво електромобілів дозволить знизити цей показник.

Крім того, індійський уряд розраховує на економічні вигоди. Сьогодні країна є третім у світі імпортером нафти, і витрачає на неї до 150 мільярдів доларів на рік; за розрахунками економістів, перехід на електромобілі індійського виробництва дозволить витрачати на вуглеводні на 60% менше. Шкідливі викиди дорого обходяться індійській економіці і з інших причин: за деякими оцінками, через забруднення атмосфери країна втрачає 3% ВВП на рік.

У перші два-три роки модернізація автопрому буде підтримуватися урядом, проте індійці розраховують, що після закінчення цього терміну державні субсидії підприємствам галузі не знадобляться.

Індійські електромобілі – одні з найдешевших в світі; в 2013 році компанія Mahindra випустила найдешевший в світі електричний автомобіль e-20 – хетчбек за 2000 доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти