Зроблено перший крок до скасування мит на вживані автомобілі

До Верховної Ради надійшов законопроект про скасування мит для імпортованих легкових автомобілів, що були в експлуатації.

Як повідомляє MMR, законопроект зареєстровано за номером 4382.

Ухвалення цього закону дозволить ввозити на територію України без сплати мита легкові автомобілі, що були в експлуатації як до 5, так і більш 5 років, з будь-яким об’ємом бензинового або дизельного двигуна.

На сьогоднішній день мито для більшості автомобілів складає 10%, крім ТС з Європейського союзу. Для них вже діють зменшені ставки, які до 2026 року будуть знижені до нульового розміру.

У той же час, автори законопроекту, про який зараз йде мова, бачать джерело компенсації від скасування ввізного мита в збільшенні доходу від ПДВ, оскільки може збільшитися кількість імпортованих автомобілів.

Крім того, законопроект 4382 не знизить мито для автомобілів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом і / або державою-агресором щодо України і / або ввозяться з території держави окупанта і / або агресора або з окупованої території України, визначеної відповідно до закону.

Відзначимо, що зараз законопроект знаходиться на опрацюванні в профільних комітетах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти