Що буде з українськими дорогами у 2018 році

Глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що з 1 січня нового 2018 року в Україні почав роботу Державний дорожній фонд. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook

“З 1 січня починає свою роботу Дорожній фонд. Вперше автодорожня галузь отримає гарантоване державою фінансування. У цьому році – це майже 33 мільярди гривень плюс окреме додаткове фінансування ряду ключових магістралей більш ніж на 14 мільярдів гривень”, – пояснив Омелян.

Так, за його словами, з нового року “Укравтодор” буде відповідати лише за 50 тисяч кілометрів автомобільних доріг, решта 120 тисяч передаються на баланс областей з гарантованим фінансуванням держави з Дорожнього фонду в обсязі 35% від його надходжень.

“Тепер кожен має право і повинен вимагати від влади якісних доріг, а не кивати розчаровано на Київ”, – підкреслив Омелян.

Так само децентралізується і фінансування. Відтепер створюється єдиний Державний дорожній фонд, куди щорічно з бюджету будуть відраховувати фіксовані суми грошей. Дорожній фонд буде розподіляти кошти між обласними бюджетами (35% фінансування, в цьому році – 11,41 млрд грн) і “Укравтодором” (60% фінансування, 19,5 млрд грн в 2018 році). За “Укравтодором” залишається зобов’язання з погашення боргів, сума яких становить 6 млрд на поточний рік.

“Перевага Дорожнього фонду в тому, що це буде захищено фінансуванням. Друга перевага, що відбудеться децентралізація” Укравтодору “з передачею не тільки доріг, але і фінансування на місця. Це суттєвий крок вперед – тепер всі мешканці можуть вимагати у місцевих органів влади належного ремонту “, – додав міністр інфраструктури.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти