Які податки доведеться платити при продажі або купівлі автомобіля в 2018 році?

Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується при продажу легкових автомобілів підприємствами і організаціями будь-якої форми власності. Також цей збір стосується фізичних осіб, які отримують право власності на автомобіль, котрий реєструється в Україні вперше, передає AUTO.RIA.com.

Ставка збору до Пенсійного фонду залежить від вартості автомобіля: її розмір може бути 3, 4 або 5%. Щоб дізнатися розмір «своєї» ставки, в таблиці знайдіть діапазон, в який потрапляє куплений (або проданий від юридичної особи) вами автомобіль. Рамки цих діапазонів визначаються розміром прожиткового мінімуму (РПМ) для працездатних громадян, встановленим на 1 січня відповідного року. Тобто, ці значення залишаться дійсними до 1.01.2019, навіть якщо РПМ буде змінено посеред року.

Збір у ПФ «за першу реєстрацію» оплачується лише раз, при покупці нового автомобіля в салоні або після розмитнення вживаного авто, пригнаного із-за кордону. Пільги на цей збір мінімальні: звільняються від його оплати інваліди, яких відповідно до законодавства забезпечила автомобілем держава, і ті, хто авто успадкував. Документи, які підтверджують оплату збору, необхідно пред’явити перед початком реєстрації ТЗ в Сервісному центрі МВС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти