DAF встановить на свої вантажівки гібридні силові установки

Гендиректор DAF Trucks Rus LLC розповів про альтернативні варіанти «начинки» для магістральних тягачів марки

В ході інтерв’ю, яке гендиректор DAF Trucks Rus LLC Хенрікус Хендрікс дав журналістам, стало відомо про те, що очікує вантажні автомобілі нідерландської марки. Йдеться, зокрема, зайшла про те, які зміни можуть статися «начинка» ваговозів.

«Ми не бачимо газ (природний газ, в тому числі метан – примітка редакції) в якості магістральної перспективи, хоча, природно, вели дослідні роботи в цьому напрямку, і цілком здатні виробляти газові двигуни», – розповів Хенрікус Хендрікс.

«Справа в тому, що використання природного газу не дуже-то підходить для великих перегонів, так як має меншу ефективність у порівнянні з дизельним паливом», – пояснив він.

Гендиректор DAF Trucks Rus LLC нагадав про те, що «свіжа» генерація вантажних автомобілів бренду оснащується новими дизельними моторами, паливна економічність яких підвищилася на 7%.

«Ми покладаємо надії на комбінацію дизельного двигуна і акумуляторів, тобто на гібридні технології, – зазначив він. – Але для того, щоб створити гібридний магістральний тягач, потрібні досить легкі акумулятори дуже великої місткості. Ми не можемо дозволити собі возити акумуляторну батарею вагою в тонну, оскільки саме на цю тонну зменшиться корисне навантаження. Але саме в цьому напрямку спрямовані наші дослідницькі зусилля».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти