Українець зробив електрокар вартістю 1500 доларів (ФОТО)

Українець Василь Тертека змайстрував електромобіль вагою 160 кг, про це повідомляє shotam.info.

Зварювальник-самоучка, який 25 років займався ремонтом телевізорів, захопився електротранспортом рік тому.

Як усе розпочалося?

Спочатку Василь Тертека змайстрував електровелосипед, щоб зручніше було добиратися до хати придбаної у селі за 25 кілометрів від Городка.

“Там є пасіка, город, – розповідає він. – Почав збирати інформацію в інтернеті – і переробив звичайний велосипед у електровелосипед”.

Потім умілець зрозумів, що долати таку відстань на електровелосипеді все одно важко, і вирішив сконструювати електромобіль.

“Вирішив зробити якнайдешевше — на велосипедних колесах, щоб було легшим, бо чим легше, тим далі заїдеш, – розповідає Василь Тертека. – Зверху обшив полікарбонатом, з якого роблять дашки, а каркас виготовив з надзвичайно легкої трубки – колеса купив у Одесі, а решта запчастин придбав через сайт ОLX”.

Уперше умілець обкатав електрокар 15 грудня. Також машину випробували онук із дочкою.

«Сусіди заздрять, – каже Василь Тертека. – Витрачаю 2 гривні за 100 км — кожен би хотів так їздити».

Зовні електромобіль виглядає маленьким, а як заглянути всередину, то місця достатньо — водій та пасажир легко вміщаються, зазначає Василь Тертека.

«Машинка дуже легенька, – говорить він. – Важив на двох вагах: одна показала 160 кг, інша — 180 кг, для порівняння: подібна китайська машина значно важча — 580 кг».

Електромобіль обійшовся у півтори тисячі доларів. «Гроші збирав протягом року, – розповідає він. – Однак автомобіль себе окупить за два роки».

Тепер умілець вдосконалює своє дітище. «Аби зробити електромобіль, треба мати необхідні навички», – переконаний Василь Тертека, який став відомим на всю Україну завдяки такому диву техніки.

Також Василь Тертека змайстрував пральку, яка скубає кури, і плуг, якого не має в Україні, і очеретяні вулики.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти