Чим небезпечний лід на кузові автомобіля

Лід досить неприємний для автомобіля не лише коли він лежить під колесами, але і коли щільною кіркою покриває кузов. Щоб звільнити авто з кришталевого полону, не пошкодивши вікон і лакофарбового покриття, знадобляться час і терпіння.

Використовувати кухонний інструмент для усунення льоду, звичайно ж, нікому в голову не прийде, зате скребок завжди має бути під рукою. Звичайно, це найшвидший спосіб вирішити проблему, але на жаль – не зовсім правильний. Робоча частина такого інструменту зазвичай виготовлена з пластику чи гуми, але навіть якщо це найм’якший синтетичний матеріал, то на морозі він має властивість тверднути. Тому, активно працюючи скребком, ви можете зіпсувати скло, залишивши на ньому подряпини і мікротріщини. Згодом такі пошкодження призводять до втрати міцності скла і погіршення видимості.

Також вразливе лакофарбове покриття, яке категорично не можна очищати від льоду або снігу твердим пристосуванням. В утворюваних подряпинах і мікротріщинах на ЛФП неминуче залишається волога, яка руйнує фарбу ще сильніше й призводить до корозії.

Таким чином, сам по собі лід для машини не шкідливий, якщо його не зчищати скребком та не розтоплювати гарячою водою. Подібні спроби прибрати лід наносять ще більшої шкоди автомобілю. Перепад температур робить швидко руйнує покриття й скло, пошкоджуючи їх структуру і провокуючи появу все тих же мікротріщин.

Запам’ятайте, навіть щітка, за допомогою якої ви забираєте сніг, може пошкодити покриття і залишити на ньому подряпини. Тому вибирайте інструмент з м’якою щетиною. При чищенні уникайте сильного тиску на кузов і намагайтеся очистити лише верхні шари снігу.

Найправильніший спосіб позбавлення з крижаного полону – гарненько прогріти автомобіль, щоб він відтанув сам. У такій ситуації стане в нагоді функція обігріву лобового скла і бічних дзеркал, яка значно заощадить час. До речі, при покупці автомобіля не варто нехтувати цією опцією, якщо вона є в списку додаткового устаткування.

В іншому випадку доведеться запастися терпінням і почекати, поки лід розтане.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти