Правила стоянки автомобіля під відкритим небом

Залишаючи свій автомобіль на майданчику під відкритим небом, необхідно подбати як про його безпеку, так і про захист від несприятливих кліматичних впливів, пише autodriving.net.

Безпека

Щоб уникнути викрадення намагайтеся вибрати місце для стоянки так, щоб воно відмінно проглядалося з вікон вашої квартири. В автомобілі обов’язково має бути охоронна сигналізація.

Дуже спокусливою виглядає ідея поставити свого залізного коня під деревом, щоб створювана його кроною тінь захищала лакофарбове покриття та шини від палючих променів сонця. Де гарантія того, що під час сильного вітру на вашого улюбленця не впаде зламана гілка, а то і дерево цілком?

До того ж на гілках дерев дуже люблять сидіти птахи, а від продуктів їх життєдіяльності, що падають на дах або капот автомобіля, страждає не тільки естетичний вигляд машини — пташині екскременти вдають із себе досить агресивне середовище, яке здатне швидко зруйнувати лакофарбовий шар кузова, особливо якщо на ньому є мікротріщини.

Не залишайте машину близько біля вікон багатоквартирних будинків, оскільки сміття, що викидається зверху недбайливими мешканцями можуть завдати відчутної шкоди вашому улюбленцю. З цієї ж причини уникайте стоянки в безпосередній близькості від будинку, в якому ведуться ремонтні або будівельні роботи.

Щоб не витрачатися на кузовний ремонт, не залишайте автомобіль на тривалий час біля сміттєвих баків, оскільки в процесі їх розвантаження не виключений ризик потрапляння на кузов великих шматків сміття.

Будьте готові до того, що вашу машину, припарковану поруч з магістралями опалення, газо- та водопостачання або якщо вона просто закриває до них проїзд, аварійні служби в разі виникнення екстремальної ситуації просто грубо відсунуть в сторону.

Захист від несприятливих природних умов

Захистити машину від руйнівного впливу ультрафіолетових променів, опадів у вигляді дощу і снігу при зберіганні машини під відкритим небом допоможе автомобільний чохол. Знайте, що матерчатим або брезентовим чохлам під силу захистити кузов автомобіля тільки від палючих променів сонця. У сиру і мокру погоду від них більше шкоди, ніж користі, оскільки прилипла до поверхні кузова мокра тканина не тільки перешкоджає його швидкому висиханню, а й в більшості випадків стає причиною появи іржі і здуття фарби на кузові машини.

Саме тому тканина для автомобільного чохла повинна бути непромокаюча, до того ж сам чохол повинен бути розміщений на підпорах, забезпечуючи вентиляцію повітря між собою і кузовом машини. Якщо каркаса для чохла немає, між кузовом і чохлом необхідно прокласти невеликі бруски або інші відповідні предмети.

Подбайте про те, щоб місце стоянки було розташоване подалі від калюж, в іншому випадку проїжджаючі мимо автомобілі будуть кожен раз обливати кузов вашої машини аж ніяк не цілющою рідиною, а брудною водою, яка прискорює процеси корозії металу.

Правила нескладні, виконуючи їх, ваш залізний друг буде відмінно себе почувати навіть при зберіганні під відкритим небом, залишаючись в гарному стані, цілим і неушкодженим!

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти