Чому влітку в бачку омивача повинна бути спеціальна рідина, а не вода

Навесні чимало автовласників починають заливати в бачок омивача звичайну воду. Дійсно – навіщо витрачати гроші на автохімію, тим більше, що влітку не так брудно, як взимку. Хоча насправді не все так однозначно. Твоя МАШИНА вирішила розібратись, чому спеціальним миючим засобом краще користуватися протягом року, а не лише взимку.

Тим, хто не бачить різниці між водою й склоочисними засобами слід знати, що будь-який спеціальний засіб для чищення, якщо він сертифікований і продається легально, містить аніонні поверхнево-активні речовини. Ці компоненти широко використовуються у виробництві універсальних миючих препаратів, адже завдяки своєму унікальному складу вміють успішно боротися з жировими сполуками.

Крім того, до складу склоочисника входять розчинники на основі етилового або ізопропилового спирту, які ефективно усувають інші забруднення. У воді подібних активних речовин немає, тому вона безсила перед хімічними сполуками, що потрапляють на лобове скло, і особливо важко їй впоратися з жирами.

Безперечно, взимку бруд набагато агресивніший, адже містить у собі руйнівні реагенти. Але не варто забувати, що і влітку на наших дорогах теж не все чудово: «хмари» комах, пил, «сюрпризи» птахів й непроглядний дим старих вантажівок.

Таким чином в теплу пору року на лобовому склі за короткий термін накопичується майже вся таблиця Менделєєва, утворюючи напівпрозорі клейкі плями, до яких прилипає бруд. Водою змивати такі плями можна й не змити.

Спеціальний засіб очистить скло в рази швидше і ефективніше, ніж проста вода. Тим більше, що зараз на ринку досить широкий асортимент подібних засобів.

У складі літніх склоочисників, як правило, менше концентрація етанолу, але більше відсоток поверхнево-активних речовин, ніж в зимових. В основному засіб пропонується у вигляді готового розчину, але в продажу зустрічається і більш доступний варіант – концентрат, який можна розвести за допомогою води.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти