3 помилки на парковці, які допускають майже усі водії

Досвідчені водії переконані: помилки при паркуванні допускають лише «чайники», які купили водійське посвідчення чи тільки-но закінчили автошколу. Втім, судячи з того, що ми щодня бачимо на вулицях, ситуація зовсім інша. Твоя МАШИНА розповість про 3 найпоширеніші помилки сучасних автомобілістів при паркуванні.

Парковка – це ціле мистецтво, процес, що вимагає від водія максимальної концентрації, граничної акуратності і певних знань. Для водіїв-початківців маневрування на парковці часто перетворюється на суцільний жах. Воно й не дивно, адже виною усьому – недосвідченість.

Проїхавши кілька тисяч кілометрів, середньостатистичний водій – особливо важкі випадки ми не розглядаємо – набуває певного досвіду. Він відчуває себе набагато спокійніше і вільніше як в потоці, так і на парковці. Промахів стає менше, в автосервіс, щоб підлатати бампер, доводиться звертатися рідше. Та й узагалі – навики покращуються з кожним днем!

РОЗУМНИЙ В ГОРУ НЕ ПОЇДЕ

Щоб скоріше потрапити додому – на улюблений диван, до телевізора чи вечерю – чимало водіїв залишають автомобілі будь-де. Нерідко авто паркують і на крутому схилі, що вкрай небезпечно. Хіба можна бути повністю впевненим у тому, що механізми ручного гальма або трансмісії втримають транспортний засіб в нерухомому стані, якщо в нього влетить інше авто?

МОЯ ХАТА З КРАЮ

В’їзди-виїзди або повороти – також далеко не найвдаліші місця для паркування. Водії, які віддають перевагу їм, не замислюються про те, що своїм транспортом вони, як мінімум, перекривають огляд іншим учасникам руху. До того ж такі витівки можуть призвести до ушкодження авто – повз може проїхати габаритний сміттєвоз, блондинка на Крузаку чи простий водій на Ланосі із «шашкою».

ДУЖЕ-ДУЖЕ ТІСНО

Подивіться, як припарковані автомобілі на величезних стоянках торгових центрів. Переважна більшість громадян прагне припаркувати свого залізного коня якнайближче до входу, навіть якщо всі місця там вже зайняті. Як правило, такі водії пропихаються в найвужчі щілини, перекриваючи дорогу пішоходам та іншим автомобілям. Нерідко, таких хитрунів чекають сюрпризи – вм’ятини та подряпини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти