Як вирішити проблему примерзлих склоочисників в авто

Склоочисники або «двірники» можуть примерзнути до лобового скла. Явище це не з приємних. Це може заважати водієві і забирає дорогоцінний час. Чи можна якось вирішити проблему і захиститися від всіх цих неприємностей? Відповідь – так.

Найпростішим, але при цьому радикальним способом вирішення проблеми примерзлих склоочисників буде установка зимових двірників на автомобіль. Вони мають іншу конструкцію гумки. У ній більше прорізів, і у неї вищий профіль. Крім того, гума зимових двірників, за словами спеціалістів, набагато м’якша. Проблема у зимових двірників одна – ціна. Деякі водії нарікають на те, що навіть вони не гарантують 100-відсоткової впевненості у вирішенні проблеми.

Звичайно, завжди можна купити і спеціалізований засіб для звичайних двірників. Достатньо обробити двірники водовідштовхувальним складом. Найочевидніше засіб – олива (в тому числі машинна). Однак, експерти не рекомендують використовувати мастило, адже воно негативно позначається на характеристиках гуми, крім того, через нього до двірників почне прилипати пил.

Ще один спосіб – змастити очисники  гліцерином, щоправда, у нього все ті ж проблеми, що і у попереднього засобу. Кращим варіантом стане силіконова змазка. Силікон відмінно відштовхує воду і не замерзає навіть при наднизьких температурах. Але вона залишає на склі білий наліт…

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти