Чим небезпечний шум з бензобака

Повітря, яке виходить з-під кришки паливного бака, коли його доводиться відкривати на автозаправній станції, лякає багатьох водіїв.

За словами експертів, шипіння під час відкриття лючка бензобака – нормальне явище. Відбувається це з двох причин. Під час руху насос відкачує з бака паливо, але в простір, що звільнився повітря не надходить. Виходить ефект тяги або розрідження, коли всередині ємності тиск падає.

Друга причина – це коли він – навпаки – збільшується у зв’язку з випаровуванням пального. Подібне можна спостерігати, коли машина простояла тривалий час, і всередині бака накопичилися пари палива.

Тривожний сигнал – якщо при відкриванні бака паливо з горловини витікає назовні. У цьому випадку необхідно терміново їхати в автосервіс.

А коли мова йде про нетривале шипіння, то нічого небезпечного в цьому немає. Хоча іноді шипіння і свист збільшуються через несправність клапана на кришці бензобака. Це легко перевірити в автомайстерні за допомогою відповідного обладнання. Найчастіше причина криється в банальному засміченні деталі, і фахівці таку проблему вирішують легко і швидко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти