Яку небезпеку приховують камені в шинах авто

Мало хто з водіїв звертає увагу на дрібні камінчики, які застрягли в протекторі шини. Як правило, багато хто вважає це дрібницею. Однак, коли доводиться «перевзувати» сезонну гуму на шиномонтажі, зверніть увагу на те, що майстер, перш ніж балансувати колеса, обов’язково огляне покришки і видалить з них застрягле сміття.

Неважко здогадатися, що зайвий вантаж на колесах зовсім недоречний при їх балансуванні, але це далеко не єдина проблема. Друга неприємність – досить великий шанс, що дрібний гравій при деформації шини на швидкості в одну секунду перетвориться в нищівний снаряд. Він влучно вистрілить і обов’язково залишить тріщину на лобовому склі або подряпину на кузові сусіднього авто.

Але не варто розслаблятися тим, хто легко мириться з чужою проблемою – неприємності, які можуть заподіяти камінчики в протекторі, на цьому не закінчуються. Звичайно, більшість з них під час руху на високій швидкості залишаються на дорозі, а ось інші надовго залишаються там «жити». Причому під час експлуатації авто під зовнішнім впливом вони навпаки будуть просочуватися в гуму все глибше і глибше.

Якщо камінчик має гострі грані, то він легко може поступово прорізати шину.

Щоб уникнути неприємностей достатньо періодично стежити за тим, щоб в протекторі не затримувалися хоча б великі камені, але краще очищувати шини і від дрібнішого сміття.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти