Підручний засіб автомобіліста: навіщо тримати в машині соду

Звичайна харчова сода – звичний засіб для домогосподинь. Одна пачка може служити роками і приносити користь не тільки на кухні, але і в господарстві. Але насправді харчова сода буде не менш корисна і в автомобілі, повідомляє autonews.ua.

Соду часто використовують для очищення поверхонь, які бояться подряпин. В автомобілі такі поверхні всюди: пластик в салоні, фари, кузовна емаль, дзеркала, панель приладів і так далі. В добавок сода відмінно очищає шкіру, тканини, усуваючи неприємні запахи.

Розведена в пропорції 1:1 сода прекрасно відмиває навіть шини, роблячи їх «новими». Чистити таким розчином корисно і ковпаки, і диски, а також хромові накладки і емблеми. Чистити таким розчином корисно і грубий на дотик зовнішній пластик, який не так просто відмити звичайною губкою.

Крім того, сода годиться і для дрібного ремонту. Якщо взяти тюбик суперклею, то можна разом з содою створити відмінний шов на тріснутих пластикових деталях. Склеюємо поверхні суперклеєм і присипаємо зверху содою, прикладаєте і тримайте. У момент присипання відбувається процес полімеризації і шов стає герметичним. Таким же способом можна заклеювати тріщини навіть в системі охолодження, на лобовому склі, але в останньому випадку шов може бути більш видимий.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти