Які речі потрібно мати автомобілісту взимку: поради експерта

Зима – це справжнє випробування для водія й автомобіля. Інколи доводиться провести на морозі чи болоті не одну годину, щоб полагодити машину в разі несподіваної поломки. Однак якщо дотримуватися кількох простих правил, то можна не боятися снігопадів, морозів та ожеледиці.

Як радять експерти, головне мати в багажнику автомобіля набір підготовлених заздалегідь інструментів і речей. У доповненні до стандартного набору інструментів необхідно обзавестися лопатою, яка може стати в нагоді для розкопування снігових заметів.

Також взимку слід мати при собі невелику кількість дрібного щебеню чи піску. Вони можуть допомогти самостійно вибратися із снігової пастки. Кілька стареньких гумових килимків теж стануть в нагоді для початку руху під час ожеледиці, якщо підкласти їх під колеса, що буксують.

Також не завадять зимовий одяг або ковдру. Можливо старий пуховик або покривало допоможуть зберегти не тільки здоров’я, а й життя. В негоду фари і скло автомобіля швидко забруднюються хімічними реагентами. Суха ганчірка в цьому не допоможе, і, щоб швидко позбутися від розводів на стеклах, знадобляться спиртовмісні серветки, а ще можна використовувати горілку. Вона, до речі, добре годиться для розморожування замків дверей.

Також слід мати світлодіодний ліхтар, який споживає мінімум енергії та працює від пальчикових батарейок. А звичайний віник або щітка прекрасно допоможуть з очищенням стекол і одягу від снігу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти