Хитрощі досвідчених водіїв, які полегшать життя взимку

Головними проблемами експлуатації машини взимку є слизькі дороги, замерзання дверей і стекол, а також виїзди із заметів.

Головна порада для зимового використання автомобіля – це своєчасне «перевзування» з літніх шин. Крім цього, взимку радять збільшувати звичайну дистанцію до авто, а також знижувати швидкість під час їзди приблизно на 10 км/год. Експерти нагадують, що при виникненні заносу, завжди потрібно повертати кермо в сторону руху машини.

Якщо вранці до лобового скла автомобіля примерзли двірники, то на виручку прийде спеціальна «хімія» і скребок. Також краще перевіряти рухливість щіток вручну попередньо, щоб не пошкодити механізмів. А після включення обігріву салону не слід гаряче повітря відразу направляти на лобове скло, адже воно може тріснути через перепад температур.

Експерти радять не паркуватися взимку близько з місцями, де може потенційно працювати снігоприбиральна техніка. Щоб не промерзали дверні замки, слід наносити на них спеціальне мастило. При цьому використовувати окріп для цих цілей фахівці настійно не рекомендують.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти