Чому протікає лобове скло автомобіля і як з цим боротися

Постійна волога в салоні авто, розводи на лобовому склі, запітнілі вікна і перші ознаки плісняви, характерний запах якої починає тривожити пасажирів вашого авто. Миттєвий діагноз – потекло лобове скло. Що робити і чи можна вирішити питання самостійно?

Зношені ущільнювачі

З часом ущільнювачі і герметики зсихаються і починають пропускати воду. Відбудеться це не швидше, ніж за 7-10 років після виготовлення авто. У такому випадку по-перше потрібно оцінити саме скло. Якщо воно вже затерте, надщерблене камінням і піском – пора розщедритися на заміну. Поганий огляд «вперед» призведе до дуже серйозних і дорогих наслідків.

Можна спробувати знайти місце протікання і усунути його. Для цього буде потрібно зняти молдинг, яким оснащують більшість стекол на сучасних авто, зачистити і знежирити «больову точку» і рясно обробити герметиком, прибравши зайву клей після висихання.

Забитий дренаж

Бруд і дорожні реагенти, які осідають на відвідних каналах, стають причиною безлічі негараздів. У тому числі – і протікання лобового скла. За їх чистотою потрібно стежити, адже ніхто крім власника авто цього не зробить. Навіть офіційний дилер. Щоб виконати цю нескладну операцію, потрібно дізнатися точне розташування дренажів і озброїтися зубочисткою або голкою. До речі, проводити таку процедуру потрібно щороку. Тоді і ущільнювачі прослужать довше, і вологи в салоні буде менше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти