Названі 5 помилок автомобілістів, яких не варто допускати взимку

Експерти автосервісу назвали 5 найпоширеніших способів, які нашкодять вашому автомобілю в зимовий період.

Першим способом є старт з непрогрітим двигуном. Експерти настійно радить прогрівати свою машину після тривалого простою.. Після цього можна починати рух плавно на невеликих обертах, а потім вже можна їхати в звичному режимі.

Наступною шкідливою звичкою деяких водіїв є різкий старт і гальмування, а також пробуксовка. Це призводить до швидшого зносу покришок і ступичних підшипників, а також завдає шкоди КПП, зчепленню, гальмівній системі і навіть підвісці.

Третій спосіб – смикати ручне гальмо. Така забава серйозно шкодить вашому автомобілю. Експерти рекомендують відмовитися від даних «знущань» над стоянковим гальмом, інакше в кінцевому підсумку проблеми будуть не тільки з ним, але і з КПП, ремонт якої практично завжди коштує чималих грошей.

Ще одним способом «вбити» машину взимку є брудний кузов. Побутує помилкова думка, що транспортний засіб в зимовий період мити не потрібно. Брудний кузов більше схильний до корозії через реагенти. До того ж бруд є причиною окислення контактів і пошкодження ізоляції проводки.

Також причиною появи проблем у вашому автомобілі є тривала стоянка в заметі. Перебування машини під снігом завдає шкоди всім системам, а також КПП, гальмам, деталям кузова і підвіски. Крім усього іншого дуже швидко розрядиться акумулятор.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти