Названі головні ознаки, при яких необхідно якнайшвидше замінити акумулятор

Видання Твоя МАШИНА виділило список ознак, за якими можна визначити, що акумулятор машини скоро доведеться замінити.

Як правило, що термін служби автомобільних акумуляторів залежить від погодних умов експлуатації, характери їзди і стану самого авто. Але в середньому акумулятор здатний пропрацювати від 4 до 5 років або приблизно 100 тис. км пробігу.

Для початку потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд акумуляторної батареї. Зокрема, треба перевірити, чи немає на ній потьоків або пошкоджень, тріщин. Особливо це актуально в зимових умовах, коли є небезпека замерзання електроліту з незарядженою АКБ. У разі якщо фізичні ушкодження батареї були виявлені, то її слід замінити. Ще одним простим способом діагностики є моніторинг вічка на акумуляторі, але він є не на всіх батареях.

Крім простого огляду, необхідно перевірити і справність бортового електроустаткування. Так, напруга при вимірі тестером при вимкненому двигуні й повністю зарядженій АКБ має сягати 12,6-12,7 В. Якщо датчик показує нижче 12,3В, це означає, що акумулятор незаряджений. Акумулятор слід підзарядити і знову поспостерігати: якщо напруга не відновиться, то потрібно купувати нову батарею.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти