Як дешево покращити шумоізоляцію будь-якого автомобіля

Шум вітру і коліс, а також інші дорожні звуки прориваються в салон будь-якого авто після декількох років експлуатації – це лише питання часу. Але що робити, якщо «саундтрек» траси забиває ефір всередині нової машини? Вихід є!

Китайці навчилися робити спеціальний ущільнювач, який можна поставити додатково, як допомогу до заводського. Він не випирає, не заважає, але значно покращує шумозаглушення. Машина з таким доопрацюванням куди тихіша, ніж, наприклад, заводська. До речі, салон крім цього краще тримає «градус»: взимку в ньому тепліше, а влітку – прохолодніше.

Ця спеціальна стрічка клеїться на двосторонній скотч, тримається щільно і не відходить під впливом температур, легко переносить фірмові вітчизняні хлопки дверима, а коштує недорого. Крім того – асортимент чималий.

Встановити її можна самостійно: очистивши і знежиривши поверхню, акуратно обклеюємо двері по колу. Не поспішайте відміряти і різати – краще спочатку наклеїти, а потім – відрізати. Треба робити єдиним полотном, намагаючись залишити стик в найбільш затишному місці. Наприклад, в районі петель.

Найчастіше, додаткову шумоізоляцію дверей і багажника роблять за допомогою універсальних ущільнювачів для вікон. Ця ідея більше не актуальна з двох причин: по-перше, вартість будівельного ущільнювача досить висока, а китайці пропонують рішення набагато дешевше. По-друге, будівельна «гумка» зношується значно швидше. Так що винаходити велосипед не варто – користуйтеся готовими рішеннями і насолоджуйтеся поїздкою в автомобілі в тиші.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти