Водіям нагадали, що потрібно зробити в автомобілі після теплої зими

Фахівці звернули увагу на ряд процедур, які обов’язково треба зробити після зими кожному водію.

Так, підготовку автомобіля до літнього сезону фахівці рекомендують почати з огляду кузова. Незважаючи на малу кількість абразивних засобів на автомобільних дорогах цієї зими, на кузові авто все одно могли утворитися сколи. Після цього необхідно помити машину. Потрібно очистити від бруду кузов, днище і диски, передає MMR.

Цієї зими був досить високий рівень вологості – часті дощі і тумани. Саме з цієї причини необхідно перевірити лакофарбове покриття на наявність ділянок корозії. Якщо іржа була виявлена, її варто спробувати обробити спецзасобом. Це дозволить запобігти майбутнім проблемам з корозією. Також при необхідності кузов слід відполірувати. Крім того, на нього можна нанести захисне покриття. Дані заходи дозволять при підвищенні температури повітря уникнути такого неприємного явища, як окислення.

Перевірити потрібно і підкапотний простір. Однак самостійно проводити ремонт не потрібно: слід звернутися до професіонала. Справа в тому, що сучасні машини оснащені електронною «начинкою». А в старих авто можна пошкодити проводку.

Також слід перевірити стан світлотехніки і акумулятора. При необхідності дані деталі потрібно замінити.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти