Фахівці розповіли, які небезпеки приховує захист двигуна автомобіля

Більшість українських автомобілістів одразу після придбання машини встановлюють на неї металевий захист двигуна.

Водіїв можна зрозуміти, оскільки краще перестрахуватися і убезпечити власне авто від поломок. Однак захист цей буває різний і не всі його види мають однакову ефективність. Твоя МАШИНА розповість, чим небезпечний захист картера двигуна.

Багато автоконцернів випускають машини без захисту. Проблема в тому, що навіть на частину кросів гідний захист просто не вдасться встановити.

Часто трапляється таке, що до пластикових рамок радіатора прикріплюють захисний лист зі сталі. У разі спрацювання такого захисту від рамки нічого не залишиться. Крім того, може постраждати радіатор, що приведе до серйозного ремонту.

Сталевий захист негативно впливає на моделі з бензиновими силовими агрегатами у теплу пору року. Якщо подібний мотор закрити за допомогою суцільного листа захисту, то це тільки погіршить ситуацію. Досить часто це перешкоджає нормальному охолодженню, що стає причиною перегріву силової установки.

До речі, коли встановлюється габаритний сталевий або алюмінієвий захист, кліренс транспортного засобу зменшується як мінімум на 2 – 3 мм.

Вкотре нагадуємо, що подібний лист є втручанням в конструкцію машини. У разі лобового зіткнення подібний захист може не дозволити двигуну «піти вниз», тому можливе його зміщення в салон. І що тоді?

Як правило, автомобілісти, наплювавши на конструкцію машини, часто вибирають посилений або армований пластик. Кращий вибір – це композитний лист. Він легший, однак має достатню міцність і в жодному разі не розлетиться на друзки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти