Як вибрати моторну оливу для літа

Зміна моторної оливи до літнього сезону допоможе продовжити термін служби мотора і запобігти серйозним поломкам.

Як відомо, влітку навантаження на автомобіль зростає. Спека, постійне штовхання в заторах і в місті, і на заміських трасах, позначається на ресурсі вузлів і агрегатів. Особливо мотора, на який йде підвищене навантаження. Тому, перед літнім сезоном добре було б змінити мастило в двигуні. Але тут виникає кілька нюансів.

Скільки ви проїжджаєте на рік?

Це перше питання, на який потрібно відповісти автомобілісту. Якщо машина намотує багато, мастило перед жарким сезоном потрібно замінити обов’язково. Якщо ж використовувати автомобіль для рідкісних поїздок в магазин і на дачу, то краще орієнтуватися на широкодіапазонні оливи на кшталт 5W40, які можуть працювати як до -30 так і при +35 градусів. У цьому випадку про обов’язкову зміну мастила влітку можна не думати.

Вік автомобіля

Якщо ваша машина вже ненова і проїхала десятки тисяч кілометрів, то мастило перед літнім сезоном так само добре б поміняти. При цьому краще залити досить густе мастило (скажімо, 10W40), тому що це допоможе знизити його витрати «на угар» і вбереже мотор від масляного голодування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти