Що потрібно знати власнику автомобіля з ГБО

Зваживши всі «за» і «проти», ви вирішили встановити газове обладнання на свій автомобіль. Однак від цього питань не поменшало: як доглядати за газовим автомобілем? Як правильно заправляти?

Жодної проблеми в експлуатації автомобіля на екологічно чистому паливі немає. Є лише кілька нюансів, на які варто звертати увагу при експлуатації такого транспортного засобу.

5 правил по техніці безпеки автомобіля з ГБО:

Правило №1. Вчасно проходьте технічний огляд

Зверніть увагу на вирази «вчасно», тому що в ньому криється вся суть. Жодних проблем при регулярному своєчасному проходженні технічного огляду з газовим обладнанням не виникає.

Терміни по технічному огляду зафіксовані в технічному регламенті. У сервісному центрі перевірять герметичність газової системи, рівень охолоджувальної рідини, надійність кріплення компонентів і при необхідності проведуть інші регламентні роботи.

Правило №2. Встановлюйте, ремонтуйте і проходьте ТО в спеціалізованому сервісному центрі

Всі роботи, по установці, ремонту, технічному обслуговуванні ГБО необхідно проводити тільки в спеціалізованому сервісному центрі ГБО. Саме в спеціалізованому центрі працюють кваліфіковані фахівці, що мають сертифікати і досвід в установці, налаштуванні та ремонті ГБО.

Правило №3. Коректно заправляйте свій автомобіль

В процесі експлуатації газовий балон повинен заповнюватися пропан-бутаном не більше ніж на 80% від номінального об’єму, зазначеного на табличці балона. Але не потрібно замислюватися про те «як визначити цю межу»: система ГБО оснащена мультиклапоном, який автоматично зупинить заправку при досягненні 80% об’єму.

Правило №4. При переході на газ – прогрійте двигун

Перед перемиканням системи автомобіля на газове паливо завжди прогрівайте двигун до температури 40-60 ° С. Для переході газу з рідкого в газоподібний стан потрібно нагріти газ до температури + 40 ° С, газовий редуктор отримує тепло від двигуна авто, тому, щоб система ГБО змогла подавати газ в силову установку, йому необхідно прогрітися мінімум до 40 ° С на бензині.

В останніх поколіннях ГБО перехід на газ здійснюється автоматично при досягненні двигуном робочої температури 40-60 ° С

Правило №5. Своєчасно замінюйте фільтруючі компоненти

Не забувайте стежити за чистотою і термінами експлуатації фільтруючих елементів. При несвоєчасній заміні або забрудненні фільтра потужність двигуна може знизитися через недостатню кількість газу, що проходить крізь нього.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти