Citroen представив компактний електрокар Ami One

Компанія Citroen представила новий компактний електрокар Ami One Concept, яким можна буде управляти навіть без водійських прав. Новинка довжиною 2,5 метра позиціонується як альтернатива громадському транспорту, велосипедам, скутерам і іншим двоколісним транспортним засобам. Публічна прем’єра концепту відбудеться на Женевському автосалоні в березні 2019 року.

Володіючи надкомпактними габаритами (довжина складає всього 2,5 метра, а висота – 1,5 метра) і масою 425 кілограмів, машинка може їздити зі швидкістю до 45 км/год. Граничний запас ходу Ami One Concept на одному заряді батареї становить 100 кілометрів. Сама літій-іонна батарея, розташована під підлогою, заряджається від громадської зарядної станції всього за дві години. У комплекті також йде подовжувач, що дозволяє легко підключати автомобіль навіть до звичайної побутової розетки.

Незважаючи на скромний статус конкурента велосипедів і скутерів, новинка буквально «нашпигована» електронікою. Високотехнологічна система звукової ідентифікації сама попереджає пішоходів про наближення автомобіля, а 5-дюймовий дисплей в салоні показує водієві всю інформацію про поїздку. Спеціальний джойстик, розташований поруч з рульовим колесом, об’єднує в собі функції селектора АКПП, кнопку запуску двигуна, кнопку попереджувального сигналу (по-простому – клаксон) і динамік Bluetooth з регулятором гучності.

Швидше за все, в майбутньому подібні Ami One Concept автомобілі будуть використовуватися у всіх службах каршерінга (по крайій мірі, в Європі). Також французи планують підготувати для них спеціальні умови, що дозволяють здавати ці машини в 5-річну оренду на умовах довгострокового лізингу. Більш докладно про це буде розказано на самій презентації в Женеві.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти