Skoda покаже концепт Skoda Vision E в березні

П’ятого березня в Женеві відкриється шоу-кар Skoda Vision iV, який чехи називають «чотирьохдверним кросовером-купе», «атлетичним тілом на 22-дюймових колесах» і своєю першою моделлю на всефольксвагенівській платформі MEB. При цьому концепт Skoda Vision E зразка 2017 року, перш ніж грав роль електричного первістка, не згадується зовсім. Схоже, вся справа в зміні головного дизайнера.

Прототип Vision E малював Йозеф Кабан, а Vision iV – творіння нового шефа Олівера Штефані. За його словами, «лезо з підсвіткою» на носі буде характерною ознакою всіх електромобілів Шкоди. Що означає iV, схоже на римську цифру чотири, Skoda поки не пояснює. Ймовірно, це химера, створена з акроніма EV (electric vehicle, електромобіль). Буква i (intelligent?), здається, натякає на інтелект стосовно автопілоту і мережевих сервісів. Верхній ряд – Vision iV, нижній – Vision E.

В процесі еволюції електрокар отримав нові обличчя і корму: помінялися ґрати, бампери і вся оптика. Лінія скління і панелі на боках начебто ті ж. Орних дверей з безрамковими склами більше немає. Напис Skoda світиться червоним. Зрозуміло, що електрокар Skoda Vision iV, який стане серійним в 2020 році, – найближчий родич майбутнього паркетника ID. Crozz, гіпотетичних поки Сеата і Audi. Одна машина в чотирьох осіб. У кожного члена квартету є по два електромотора: на VW і Шкоді вони видають по 306 к.с. Батареї повинно вистачати на 400 км.

Вся ця EV-братія встане на конвеєр заводу в Цвіккау, ну а в цьому році Skoda випустить дві моделі з батареями. У 2022-му чисельність «зелених» Шкод виросте до десяти. Чеський виробник інвестує в цю справу два мільярди євро.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти