Новітні автовишки КрАЗ можуть виконувати будь-які висотні роботи

Оригінальні КрАЗівскі автовишки  нині готують до відвантаження на адресу давнього партнера ПрАТ «АвтоКрАЗ» – Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) . Новенький автопідйомник ТК-К-5233 AGP 26 базується на повнопривідному шасі КрАЗ-5233НЕ екологічного класу Євро 5, виконаному в базовій комплектації. З додаткових опцій – кондиціонер в кабіні водія, і АБС – в гальмівній системі.

А підйомне устаткування комбінованого (ліктьового) типу має максимальну робочу висоту 26 м, максимальний виліт 12 м, кут повороту 3600, електроізоляцію трубки – 1000 В. Також для безпечної роботи ці автогідропідйомники обладнані спеціальними пристроями: обмежувачами граничного вантажу і робочої зони. Є системи: орієнтації підлоги робочої платформи та блокування підіймання опор. А, якщо стріла перебуває не в транспортній позиції, передбачене  й блокування підіймання та повороту секцій стріли. Якщо ж підйомник не виставлений на виносні опори, або потрібне аварійне опускання робочої платформи, для  термінової зупинки двигуна встановлена ​​кнопка «Стоп» і на робочому місці машиніста підйомника, і на робочій платформі. Присутні тут і двосторонній переговорний пристрій, і пристосування для аварійної евакуації працівників з робочої платформи. Відзначимо, що підйомне устаткування змонтовано одним з партнерів КрАЗу – заводом спецтехніки «Техкомплект».

Як зазначив головний спеціаліст по транспорту ПГЗК О.Валковий, спецмашини будуть задіяні для виконання ремонтних робіт технологічного обладнання, зокрема гідравлічних екскаваторів, а також при обслуговуванні ліній електропередач і підстанцій ПАТ «Полтавський ГЗК». Зараз на Полтавському комбінаті працює чимала кількість автомобільної техніки КрАЗ. Як відзначають фахівці підприємства, КрАЗівська автотехніка – краще рішення, підтверджене часом, для забезпечення різних гірничодобувних технологій. Не випадково сьогодні десятки тисяч КрАЗів трудиться в найтяжких умовах кар’єрів не тільки України, але  й за кордоном. Багно, пилюка, серпантинні звивисті дороги, круті підйоми з ухилом до 20о  та пологі спуски – все це  не перешкода для КрАЗа-ваговоза, який і створювався як автомобіль для складних умов експлуатації. Тому українські ГЗК розглядають «АвтоКрАЗ» як серйозного і перспективного партнера, здатного забезпечити їх виробництво гамою спецавтомобілів і організувати їх якісне технічне обслуговування.

Ігор Галущак спеціально для Твоя Машина

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти