Movag Duro IIIP – унікальний бронеавтомобіль, який воює на Донбасі (ФОТО)

Мало хто знає, що в зоні проведення АТО на сході України наших бійців не раз виручав унікальний за конструкцією бронеавтомобіль Movag Duro IIIP (6х6).

Українським військовим у зоні проведення АТО допомагає найрізноманітніша бронетехніка, зокрема і закордонного виробництва, наявна у нас як технічна допомога. Один із таких автомобілів – Movag Duro (6х6) виробництва швейцарської компанії Movag AG.

Багатоцільові автомобілі Movag Duro (від англ. DUable b Robust – «надійний міцний») почала випускати ще в 1976 році швейцарська компанія Bucher-Guyer AG. Це були звичайні, неброньовані варіанти, з колісною формулою 4х4 і 6х6. У 1994 році 3 тисячі таких машин замовила армія Швейцарії. А загалом на сьогодні в експлуатації перебувають понад 4 тисячі машин різних версій в арміях Швейцарії, Німеччини, Венесуели, Великої Британії та Малайзії.

В Україні служить один із найбільш захищених – Movag Duro IIIP (6х6), який бронював відомий німецький виробник Rheinmetall Landsysteme AG. Корпус має балістичний рівень захисту STANAG 4569 Level 2, рівень протимінного захисту – Level 2a.

Саме цей швейцарський бронеавтомобіль виручав українських військових у районі Авдіївки.

Крім двох членів екіпажу, кузов може вмістити до 10 осіб десанту. Для них передбачено протимінні сидіння, закріплені виключно на стінках, без контакту з підлогою. Споряджена маса неброньованого автомобіля становить 10000 кг, а броньованого – 13000 кг.

Однією з головних відмінних особливостей Movag Duro є підвіска коліс типу Де-Діон із запатентованим стабілізатором. Це, а також наявність колісних редукторів забезпечує машині відмінну прохідність. У рух машину приводить 5,9-літровий 6-циліндровий турбодизель Cummins ISBe потужністю 245 к.с. (750 Нм). Він працює у парі з автоматичною, 5-ступінчастою коробкою передач Allison.

Максимальна швидкість Movag Duro III (6х6) – 100 км/год. Об’єм бака – 180 літрів. Запас ходу – 600 км. Бронеавтомобіль здатний долати підйоми крутизною до 60 відсотків.

Джерело: Автоцентр

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти