Кросовер Audi Q8 добрався до України: чим цікавий і скільки коштує (ФОТО)

На початку цього літа відбулася світова прем’єра абсолютно новинки від Audi кросовера Q8. І ось, пройшло всього три місяці, а новинка вже в Україні! Сьогодні відбувся її дебют для нашого ринку.

Відзначимо відразу – Audi Q8 це не класичний SUV, а купеподібний кросовер. Тому не можна сказати, що знаходиться на вершині лінійки (хоча позиціонується він як флагман!), Та й Q7 все таки більше (габарити купе-кросу – 4,99 х 2 х 1,7 м). Фішка ж новинки в спортивності: про це свідчить навіть структура кузова, який на 60% зроблений з алюмінію для полегшення ваги. Однак це зовсім не означає, що він не елегантний, престижний і динамічний. А про технологічність і зовсім мовчимо – тут в цьому плані все за останнім словом.

У салоні варто виділити три великих дисплея: приладовий екран, дисплей мультимедіа і тачскрін управління кліматичною 4-зонного установкою. Не менш радує акустика Bang & Olufsen, підігрів і вентиляція сидінь.

Об’єм багажника становить 605 літрів, а при складених сидіннях – 755 л (у Q7 цей показник дорівнює 770-1955 л).

На даний момент в Україні купити Audi Q8 можна з 3,0-літровим V6 потужністю 285 к.с., пізніше з’явиться і бензинова шістка. Всі версії доповнені 48-вольтовою бортовою мережею і стартер-генератором з ремінним приводом (система рекуперує енергію при гальмуванні і допомагає ДВЗ на старті або прискоренні, економлячи традиційне паливо). Бензиновому мотору запропоновано 8-ступінчастий автомат, а дизелю – 7-швидкісною робот з двома зчепленнями.

Штатно купеподібний кросовер пропонуються з повним приводом, доповненим центральним диференціалом Torsen, а також повнокерованим шасі.

Ціна Audi Q8 стартує з позначки 57, 1 тис. євро – це дешевше, ніж, наприклад, в Австрії. В ТОПі новинка обійдеться в 120 тис. євро.

Джерело: Автоцентр

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти