Ford представив в Детройті новий Mustang Shelby GT500 (фото)

Американська компанія Ford показала на міжнародному автосалоні в Детройті гарячу новинку – Shelby GT500 третього покоління. Машина отримала найпотужніший серед усіх автомобілів марки мотор: за основу був узятий високооборотистий 5,2-літровий блок Voodoo від GT350, який отримав новий посилений колінвал з шатунами, збільшені канали для більш якісного охолодження і мастила, а також піддон з перегородками для протидії відпливу масла. Повітря в камери згоряння двигуна нагнітає 2,65-літровий компресор Eaton. Точну потужність мотора Ford не називає, проте повідомляється, що він розвиває більше 700 к.с.

До нового двигуна додається і дводисковий «робот» Tremec, який здатний перемикати передачі за 100 мілісекунд. Динамічні характеристики машини Ford не розкриває, проте повідомляється, що вона здатна розганятися до 100 км/год «в середньому за три секунди», і не останню роль в цьому відіграє наявність лаунч-контролю. Приблизно такою ж динамікою володіють і завзяті конкуренти – Dodge Challenger Hellcat і Chevrolet Camaro ZL1.

Потужній машині потрібні надійні гальма, і в цьому плані Ford вирішив не скупитися: GT500 отримав шестипоршневі 420-міліметрові гальмівні диски Brembo. За чіткі повадки відповідають фірмові стійки MagneRide.

Візуально відрізнити новий GT500 від старого дуже просто: у машини приблизно вдвічі збільшена решітки радіатора, а шильдик кобри перенесений в центр. Сильніше підкреслений і «горб» на капоті. Взута машина в диски R20 з шинами Michelin Pilot Sport 4S. Примітно, що GT500 отримав не тільки регульоване заднє антикрило, а й систему уловлювання вологи в капоті, яку можна деінсталювати, завдяки чому через вентиляційні отвори на 50% покращиться потік корисного для аеродинамічної ефективності повітря.

Салон автомобіля обшитий шкірою і замшею, хоча присутні і вставки з вуглецевого волокна. За чіткий зв’язок між водієм і машиною відповідають сидіння Recaro, а за звукове оформлення – мультимедійна система SYNC і звук Bang & Olufsen Play з 12-у динаміками.

Продажі Mustang Shelby GT500 почнуться в поточному році, про вартість автомобіля поки нічого не повідомляється.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти