Nissan презентував оновлений Juke (фото)

Компанія Nissan показала кросовер Nissan Juke другого покоління. Перейшовши на нову платформу, модель стала більшою та просторішою за попередника, а також обзавелася новим трициліндровим турбодвигуном і системою напівавтоматичного управління.

В основу нового Juke лягла абсолютно нова платформа CMF-B від Renault-Nissan-Mitsubishi, яку раніше вже застосували на кросовері Renault Captur і хетчбек Clio. Завдяки цій платформі кросовер серйозно додав у розмірах: довжина зросла на 85 мм (до 4210 мм), ширина – на 85 мм (до 1800 мм), а висота заради аеродинаміки, навпаки, зменшилася на 30 мм (до 1595 мм).

Настільки істотне зростання габаритів не могло не позначитися на салоні – він став просторішим. Вільне місце для колін задніх пасажирів збільшилася практично на 6 см (58 мм), а об’єм багажника збільшився з колишніх 354-х до 422 літрів. Ну, і найважливіше: ставши ще більшим і масивнішим, крос став легшим аж на 23 кг!

У плані екстер’єру новий Juke зберіг деякі риси попередника: «двоповерхова» світлотехніка, де, як і раніше, залишилися круглі ліхтарі головного світла і денні ходові вогні.

В середині з’явилися нові крісла (вони стали зручніші) і панель приладів. Також з’явилося нове рульове колесо, а дисплей мультимедійної системи перемістився ще вище – тепер він нібито літає над торпедо, розташовуючись прямо над центральними повітроводами.

Була оновлена ​​і начинка. Зі зміною поколінь модель обзавелася фірмовим комплексом систем напівавтоматичного управління ProPilot з функцією утримання машини в займаній смузі і активним екстреним гальмуванням. Також в списку обладнання кросовера з’явилася остання версія інформаційно-розважального комплексу NissanConnect, з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Спочатку Nissan Juke запропонують з 1,0-літровою бензиновою «турботрійкою» з віддачею 117 к.с., яка працює в парі з шестиступінчастою МКПП або з семиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями. Надалі моторна гамма кросовера може поповнитися більш потужним агрегатом на 1,5 літра і «зарядженою» модифікацією від «ніссанівського» спорт-підрозділу Nismo.

Серійне виробництво нового Nissan Juke налагодять на підприємстві в британському Сандерленді. Європейські продажі новинки стартують в кінці листопада 2019 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти