В Казахстані випустили потужний автомобіль в стилі Хаммера (фото)

Збройні сили Казахстану поповняться новими бронетранспортерами вітчизняного виробництва.

Компанія «Kazakhstan Paramount Engineering» уклала договір з міністерством індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан про постачання на користь міністерства оборони Республіки Казахстан чергової партії броньованих колісних машин (БКМ) з колісною формулою 4х4 «Арлан». Дані про кількість поставлених машин не називаються, повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу «Kazakhstan Paramount Engineering».

Бронетранспортери надійдуть до казахстанської армії у 2021 році. Бойові машини створені за технологією MRAP (mine resistant ambush protected – захищений від мінного підриву та атак із засідок), що належить казахстанському підприємству, і здатні витримати вибух протитанкової міни під днищем (до 8 кг в тротиловому еквіваленті).

«Арлан» є багатоцільовою броньованою машиною з посиленим протимінним захистом. Головне її призначення – ведення розвідки. Машини цього типу мають великий дорожний просвіт, V-подібний корпус, що дозволяє протистояти осколкам і розсіювати енергію вибуху. На сьогоднішній день, броня відповідає третьому рівню захисту стандарту STANAG 4569 (стандарт НАТО, що визначає рівні захисту екіпажів бойових броньованих машин по масі при ураженні боєприпасами кінетичної дії, осколками осколково-фугасних снарядів польової артилерії і фугасною дією імпровізованих вибухових пристроїв).

Бойова вага машини становить 16 тонн, екіпаж – 10 осіб. БКМ “Арлан” розвиває швидкість до 100 км/год і її можна експлуатувати в температурних режимах від -50⁰ С до + 50⁰ С.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти