Наступний Toyota Mirai стане практичнішим

До гарної зовнішності приєднається більше пасажирського простору.

Нинішній Mirai, перший комерційно успішний водневий автомобіль Toyota, – не сама красива модель на авторинку. Проте, в майбутньому вона набуде приголомшливий зовнішній вигляд, а також розділить платформу з Lexus LC 500, що означає появу поліпшеної системи заднього приводу. Крім того, Mirai тепер буде доступний в п’ятимісному виконанні замість чотирьох.

За даними японських ЗМІ, Mirai запас ходу буде збільшений з 650 до 840 км. Електродвигун повинен розвивати потужність приблизно до 152 кінських сил, а в салоні буде встановлено 12,3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Також буде доступний комплекс передових допоміжних засобів безпеки Toyota Sense.

Завдяки подовженій колісній базі, яка розтягується від 2779 до 2918 мм, Toyota Mirai не тільки зможе розмістити більше людей ззаду, але і надасть їм більше простору для ніг. Чи буде цих змін достатньо, щоб схилити покупців на сторону автомобіля з альтернативним двигуном, або Mirai знову стане провалом продажів, покаже час, але було б добре, якби цей автомобіль став таким же успішним, як Prius.

Не доводиться сумніватися в тому, що Mirai має відповідні «інгредієнти» для того, щоб бути успішною моделлю, але інфраструктура набагато більше розвинена для електричних транспортних засобів, ніж для водневих. Якщо все піде так, як сподівається Toyota, ми можемо побачити перехід від електромобілів, які побічно зменшують викиди, до дійсно екологічно чистого рішення. Якщо Mazda вважає, що наступний спортивний автомобіль RX повинен працювати на водні, Honda, Hyundai і навіть BMW обіцяють водневі моделі, то, можливо, ще є надія.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти