У гамі “Мерседеса” з’явиться мінівен T-Class

Mercedes-Benz анонсував нову модель, яка буде називатися T-Class. Це компактний пасажирський мінівен, його розробило і буде виробляти підрозділ Mercedes-Benz Vans.

До теперішнього моменту поширене тільки затемнене зображення майбутньої новинки, так званий тизер. На ньому видно силует автомобіля — це напівкапотник з високим дахом і заскленим кузовом. Машина буде доступна з першої половини 2022 року.

Нове сімейство розроблене спільно з партнером — альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi. Нагадаємо, що в гамі Mercedes-Benz вже є дві моделі, які спираються на платформи Renault-Nissan-Mitsubishi – це легкий вен Citan (на базі Renault Kangoo) і рамний позашляховий пікап X-Class (на базі Nissan Navara). Компанія відзначає, що T-Class побудований на одній платформі з Citan/Kangoo, але за розмірами більші за його. Крім того, він орієнтований в першу чергу на приватних сімейних споживачів, а не на комерційне використання (на відміну від Citan).

«З новим Mercedes-Benz T-Клас ми запропонуємо автомобіль, який дозволить сім’ям та людям з активним способом життя вступити в світ Mercedes-Benz. Ці клієнти шукають привабливі і практичні компактні автомобілі — і саме ці вимоги задовольняє новий T-Клас», – говорить Маркус Брайтшвердт, глава Mercedes-Benz Vans.

T-Class буде випускатися як з традиційними ДВЗ, так і з чисто електричною силовою установкою.

Обіцяні чисто мерседесівський дизайн, просунуті системи безпеки і мережеві інтеграції. У автомобіля буде п’ятидверний кузов, причому задні двері отримають зсувний механізм.

До речі, в історії Mercedes-Benz вже був компактний сімейний мінівен – Vaneo, який був побудований на подовженій базі A-Class першого покоління W168 і випускався з 2002 по 2005 рік.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти