Потужний конкурент Tesla Model X. Представлений електричний позашляховик Cadillac Lyric

Він надійде в продаж в 2023 році.

Компанія General Motors сьогодні представила новий електромобіль в рамках свого люксового бренду Cadillac. Ним став позашляховик Lyric, мітить в конкуренти Model X. Правда, постачання новинки стартує в кращому випадку до кінця 2022 року, так що боротися за гаманці споживачів Lyric буде з Model X другого покоління — його розробка вже ведеться Tesla.

Тягова батарея ємністю близько 100 кВт*год, пробіг на одній зарядці понад 480 км і 33-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи — це головні особливості новинки. Три роки у інженерів General Motors пішло на те, щоб конкретизувати ці параметри, але, наприклад, про потужності силових установок – ні слова. Зрозуміло, що за динамічними характеристиками Lyric буде на рівні конкурентів, але навіть на нинішньому етапі існування авто хотілося б більше подробиць.

У Lyric будуть як повно-, так і моноприводні версії (відповідно, один або два двигуна), тягові батареї з інтегрованою проводкою і балансом ваги, близьким до ідеального співвідношення 50:50. Говориться про систему автономного руху, яка зможе сама міняти смуги, але до 2023 року є логічним розраховувати вже і на автопілот — хоча б рівня сьогоднішньої Tesla.

Вартість Lyric не названа, але тут за орієнтир можна взяти Tesla Model X: очікується, що в США за новинку попросять від 75 до 90 тисяч доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти