Переваги та недоліки автовикупу

До послуги автовикупу водії звертаються за потреби швидко збути своє авто. Зазвичай це трапляєтья у випадках екстренної потреби у грошах, придбання нового авто або продаж авто після ДТП. Якою б не була причина, а у автовикупу є свою переваги та недоліки.

Продаж авто після ДТП — одна з перших причин, коли власник автомобіля шукає компанію, що займається автовикупом. Це дуже зручно, адже якщо страхова компанія не відшкодовує ушкодження авто за договором через недотримання умов, то можна отримати певні кошти від продажу. Проте автовикупу підлягають далеко не всі авто, що потрапили у ДТП. Чи викуплять ваше авто буде залежати від ступенів його пошкоджень. Це вирішують персонально у кожному випадку на місці, коли проводять експертизу машини.

Також користуватися послугами автовикупу зручно при потребі отримання швидких коштів. Процедура викупу автівки проходить набагато швидше, ніж продаж іншому власнику. Це пов’язано із відпрацьованою процедурою таких компаній. Вони буквально за кілька днів готують документі, оцінюють вартість авто та віддають кошти власникові.

Розглянемо переваги автовикупу. До них належать такі:

  • терміновий продаж авто;

  • продаж машини після ДТП;

  • підготовка документів — це відповідальність компанії-покупця;

  • отримання коштів у короткий термін.

Для власника авто єдиною відповідальністю є вибір компанії автовикупу. Надалі всі операції по підготуванню до підписання угоди залежать від менеджерів компанії. Це дуже зручний сервіс, адже він не змушує власника авто розбиратися у юридичних нюансах. Власникові необхідно лише у зазначений день привезти автомобіль на експертизу. А потім приїхати в день підписання угоди. Отримання коштів відбувається за короткий термін — зазвичай протягом тижня від звернення.

Але у такого сервісу наявні і недоліки. Серед них такі:

  • неякісна оцінка авто;

  • втрата до 15% вартості авто;

  • ризик натрапити на шахраїв;

  • затримки у виплатах коштів.

Оскільки послуга автовикупу маніпулює основною перевагою — швидкість проведення послуги, тут є ризик натрапити на шахраїв. Якщо клієнту обіцяють надшвидку обслуговування день-у-день, то це знак задуматися про добросовність компанії.

Биті авто в Україні також є недоліком автовикупу, адже часто компанії спекулюють на стані машини. Та зменшують ціну набагато більше, ніж це є прийнятним. Тому обирати компанію для автовикупу потрібно прискіпливо, переглянути відгуки, запитати знайомих.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти