Багажник на дах: актуальні моделі і критерії вибору

Брак місця в багажному відділенні – це проблема, з якою хоча б раз у житті стикався кожен власник легковика. Особливо це стосується малогабаритних авто, хоча і володарі позашляховиків нерідко мають труднощі з перевозкою габаритних вантажів. Вирішити таку проблему допоможе багажник на дах. Додатковий відсік може не тільки усунути нестачу місця, а й стати аксесуаром, що прикрашає машину.

Види навісних багажників

Багажник на даху є допоміжним обладнанням, яке застосовується для перевезення різних вантажів поза зоною основного багажного відділення. Такі пристосування відрізняються розмірами та формою перерізу, що прямо впливає на вантажопідйомність. На них можна перевозити найрізноманітніші вантажі, а також доповнити їх іншим екіпіруванням.

Додаткові аксесуари, сумісні з автобагажником, бувають такі:

  • Експедиційні. Представляють собою свого роду кошик, який може додатково оснащуватися місцем для запасного колеса і ліхтарів. Даний варіант користується величезною популярністю серед рибалок, мисливців, туристів і інших поціновувачів активного відпочинку.
  • Велосипедні та кріплення для лиж. Створені спеціально для фіксації спортивного інвентарю. Існують і кріплення, що встановлюватися на фаркоп.

Популярністю користуються і автобокси. Вони виготовляються з міцного пластику і захищають вантаж від бруду, вітру і опадів. Також обтічна форма не впливає негативно на аеродинаміку та витрату палива.

За якими критеріями варто вибирати багажник?

Якщо є необхідність в додатковому багажнику, то вам варто керуватися декількома правилами при виборі. А саме:

  • Враховуйте марку і модель авто, а також тип вантажу.
  • Додаткові модулі для універсалів і хечбеків повинні встановлюватися таким чином, щоб не заважати відкриванню задніх дверей.
  • Дізнайтеся з інструкції, яку вагу може витримувати дах вашого ТС.
  • Враховуйте матеріал, з якого виготовлено кріплення виробу: найкраще вибирати варіанти з алюмінію і нержавіючої сталі.

Беручи до уваги дані критерії, ви швидше визначитеся з моделлю, яка вам ідеально підійде.

Якщо ви шукаєте, де замовити зовнішні багажники для перевезення різних вантажів, то вам варто це зробити в інтернет-магазині pro-eco.ua. У каталозі представлений величезний асортимент продукції для різних марок і моделей авто. А доступні ціни дозволять вам зробити не тільки корисну, а і вигідну покупку!

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти