Експерти поставили під сумнів безпеку електрокара Tesla Model 3

Електромобілі Tesla обладнані великою кількістю електроніки, але це не гарантує, що, наприклад, в разі ДТП ваші дані не потраплять до рук зловмисників. Група «білих хакерів» зуміла добути з Tesla Model 3, яка потрапила в аварію, найрізноманітнішу інформацію, в тому числі дані з мобільних пристроїв, які підключалися до неї.

Про це пише autonews.ua.

Комп’ютери електромобілів Tesla зберігають величезну кількість інформації. Там є відомості про місцезнаходження, навігаційні дані, відео з камер, дані з мобільних пристроїв.

Вся ця інформація чомусь зберігається в незашифрованому вигляді. Природно, нею можуть скористатися у своїх цілях зловмисники.

В США Федеральна торгова комісія вже давно попередила водіїв, що потрібно бути обережними при підключенні мобільних пристроїв до орендованих автомобілів. Рекомендується видаляти інформацію, перш ніж здавати назад машину або перш ніж її продати.

Компанія Tesla з одного боку стежить за конфіденційністю. Так, якщо власнику цього електрокара знадобиться якась інформація, наприклад, для страховика або судового позову, то він може за 995 доларів завантажити програмне забезпечення, і отримати «обмежену інформацію».

З іншого боку, будь-яка розбита Tesla, відправлена ​​на смітник, може зберігати незашифровані дані. Ось такий парадокс.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти