Audi святкує 40-річчя quattro

У 1980 році на Женевському автосалоні був представлений перший серійний автомобіль Audi з системою повного приводу quattro.

Вперше ідея про встановлення повнопривідної трансмісії на легковий автомобіль Audi виникла в 1977 році. У тому ж році був створений перший прототип з системою quattro. А в 1980 році компанія показала перший серійний легковий автомобіль з повним приводом – Audi Ur-quattro. Це відбулося на автосалоні в Женеві.

На перших порах повнопривідна трансмісія quattro була розрахована на дрібносерійний випуск, але з часом гамма моделей з такою технологією розширювалася. У 1984 році з’явилася короткобаза модель Audi Sport quattro з мотором потужністю 306 к.с., а в 1986 році на новому Audi 80 встановили друге покоління системи quattro.

Трохи пізніше, в 1995 році, вперше систему quattro отримав дизельний автомобіль Audi. Ще однією значущою датою в розвитку технології quattro стала поява в 2005 році міжосьового диференціала з асиметричним динамічним розподілом крутного моменту, а в 2016-му була представлена ​​система quattro з технологією ultra.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти