Ford виявив у декількох своїх моделей небезпечний дефект

Американський автовиробник заявив про відкликання деяких моделей. Виявлені в них дефекти можуть призвести до травм або навіть загибелі людей. В цілому під відкликання потрапили майже 2,5 млн транспортних засобів.

Як повідомляє прес-служба марки, в рамках першої кампанії буде відкликано 2 147 323 проданих в США автомобілів моделей Ford Fiesta, Focus і Fusion, Ford C-MAX, Ford Escape, Ford Mustang, Ford Transit Connect, Lincoln MKZ і Lincoln MKC. У зазначених автомобілів 2011-2015 модельних років виявлено дефект замка бічних дверей, в якому в результаті нагрівання ламається пружина засувки. В результаті цього двері можуть мимовільно відкритися на ходу. На щастя, поки не зафіксовано жодного випадку випадання пасажирів з автомобіля.

Друга проблема стосується виключно пікапів Ford F-150 2014-2017 модельних років з бензиновими моторами 3.5 V6 EcoBoost. Порядку 292 тис. екземплярів цієї моделі були реалізовані в США, 43,5 тис. у Канаді, а близько 8 тис. у Мексиці. В машинах відбувається витік гальмівної рідини з головного гальмівного циліндра, а це провокує відмову передніх гальм при робочих задніх. При цьому на приладовій панелі може висвітитися лампа про нестачу гальмівної рідини або лунає тривожний сигнал. У будь-якому випадку виникає ризик виникнення аварійної ситуації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти