В Україну можуть хлинути недорогі автомобілі з Європи

Може так скластися, що в Україну знову почнуть ввозити, як це було кілька років тому під час скандалу «Дізельгейт», недорогі нові автомобілі з Європи. Це може бути викликане тим, що з 1 вересня в Європейському союзі посилилися правила по відношенню до автомобілів, надмірно забруднюючих повітря.

Зокрема, Європейська комісія отримала право відкликати сертифікати відповідності у автомобілів, які порушують екологічні норми. Крім того, в цьому випадку кожна машина буде оштрафована на 30 000 євро.

Але і це ще не всі нові повноваження Європейської комісії. Вона тепер має право самостійно оголосити сервісну компанію для автомобілів з надмірним викидом шкідливих речовин. І автовиробники будуть зобов’язані підкоритися, якщо не захочуть отримати додаткові штрафи.

Якщо до цих пір в Євросоюзі тестування викидів автомобілями СО2 входило в компетенцію кожної окремої країни, то тепер це буде робитися централізовано в двох лабораторіях під егідою Європейської комісії.

Таким чином, нові автомобілі з високим рівнем викидів СО2 можуть з Євросоюзу відправляти в країни Східної Європи, в тому числі в Україну. Так було кілька років тому з новими дизельними автомобілями Volkswagen, на яких спочатку встановили спеціальне програмне забезпечення, щоб воно знижувало реальний рівень викидів СО2.

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти