На аукціон виставили легендарний кабріолет Джона Кеннеді

В США аукціонний будинок Bonhams виставив на продаж білий кабріолет Lincoln Continental.

Прес-служба аукціону зазначила, що саме на цьому автомобілі 35-й президент США пересувався за кілька годин до трагічної загибелі.

Джон і Жаклін Кеннеді пересувалися на кабріолеті Lincoln Continental 1963 випуску під час візиту на військову базу ВПС США в Форт Уорт ранку 22 листопада 1963 року, звідки 35-й президент відправився в свою останню поїздку в Даллас.

Вулицями Далласа президентське подружжя пересувалося на іншому кабріолеті – офіційному президентському автомобілі Lincoln Continental SS-100-X. Після замаху на Кеннеді цей автомобіль був перероблений і отримав куленепробивний прозорий дах. Сьогодні він знаходиться в колекції знаменитого Музею Генрі Форда в Дірборні.

Білий Lincoln Continental Convertible, виставлений на продаж, оснащений 7-літровим бензиновим V8, який працює в парі з триступеневою автоматичною коробкою передач.

Автомобіль для прийому Кеннеді був узятий адміністрацією штату Техас в оренду у місцевого дилера Білла Голайтли, після чого повернуто власнику. У 1964 році машину продали в приватні руки. Після цього кабріолет кілька разів змінював господарів. З 1967 по 1998 рік він перебував у експозиції автомобільного «Музею американської трагедії». Після того, як музей був закритий, всі його експонати, в тому числі і білий Lincoln Continental, були продані колекціонерам. А тепер його знову виставили на аукціон.

Читайте також: Новий кросовер від Ford: характеристики та фото

Він пройшов повну реставрацію в спеціалізованій майстерні в Коннектикуті. Двигун був замінений, кузов перефарбований, а червоний шкіряний салон залишився в оригінальному стані.

Орієнтовна вартість кабріолета – від 300 до 500 тисяч доларів. Аукціон відбудеться 14 жовтня 2020 року.

Джерело obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти